Света Софија

sveta sofija

Ердоган сака да одржи муслимански намаз во Света Софија на Велики Петок

Нов предизвик фрлен пред православните во Турција, од претседателот Реџеп Таип Ердоган, кој изјави дека ќе се моли како муслиманин во храмот Света Софија во Цариград, на 14.04.2017 г. (Велики петок), соопштува АгионОрос….