Стена скорби

276796.p

Во Москва подигнат „Ѕид на маките“ во спомен на жртвите од политичките репресии

На 30 октомври, 2017 г., во Москва, од страна на претседателот на Русија Владимир Путин и Светејшиот Патријарх Кирил беше отворен новиот споменик „Ѕидот на маките“, посветен на жртвите кои пострадале во политичките…