старокалендарци

elder-joachim

Извадок од житието на Старец Јоаким од Света Гора (1)

Невозможно е за оние кои ги поминуваат своите животи во постојано практикување на ноќни бденија да бидат оставени од Бога без големи дарови заради нивното бдеење, нивната будност на срцето, и внимателното насочување…