Старец Илиј Ноздрин

Iliy Nozdrin

За соблазните (искушенијата) -Старец Илија Ноздрин

Пренесуваме дел од циклусот разговори со отец схиархимандрит Илија (Ноздрин), оптински старец и духовник на Светејшиот Патријарх на Москва и цела Русија. Беседата од циклусот „За животот, за вечноста, за душата“, посветена е…

starec ilija

За молитвата – Старец Илија Ноздрин

Молитвата е обраќање на човечкиот ум кон Бога. Првото движење на умот, е движење нанадвор, второто – кон самиот себе и третото – кон Бога. Токму третото ни се дава најтешко.