Старец Арсениј Исихаст

arsenij

За молитвата – старец Арсениј, Пештерник и Исихаст

  15 септември, си спомнуваме за светогорскиот старец Арсениј Пештерник и Исихаст. Отец Арсениј – подвижник, кој стекнал дарови на духовно расудување, смирение и кротост, прозорливост и непрестајна молитва. Речиси цели 40 години…