st. Patrick’s day

patrick_shamrock_0

Свети Патрик – светител канонизиран од народот

Тропар гл. 1 Чедо на Британија, На Ирска пофалба, На Единосушната Троица Громогласниот проповедник Патрик да го прославиме, верни, Великиот јерарх Христов. Зашто тој се моли за простување на гревовите, На оние кои…