спасение

babushka

Роднините неверници: да ги воцрковиме или да ги оставиме на мира?

„Секој одговара за себеси. А ние уште одговараме и за тоа, името Божјо да не биде хулено помеѓу јазичниците, како што се изразува во неговото послание, светиот апостол Павле. И тоа може да…

starec pajsij

За спасението – старец Пајсиј Светогорец

– Оче, некои се сигурни дека ќе се спасат, а други се сомневаат. Кое е правилното решение? – Целта е човек да ги пази Божјите заповеди. Духовниот човек треба да стигне до таква…