Софиологија

vatikan

Ревност, но не по разумот (Рим. 10,2) – Погрешното учење за Непорочното зачнување на Мајката Божја

Кога оние кои го осудувале  неизвалканиот живот на Богородица биле укорени, како и оние кои го порекнувале нејзиното Приснодевство, кои го презирале достоинството на  Мајката Божја и кои ги презирале Нејзините икони –…