смрт

Iov-V-kartinkah6-600x402

Владимир Познер го прашал Бога, како не Mу е срам

Во програмата „Литература за мене“ во студиото за „Директен говор“, Димитриј Биков му го поставил на Владимир Познер следново прашање: „Замислете, кај вас во програма ви дошол Господ, што би Го запрашале?“

754464417630054

Во спомен на жртвите од авио-катастрофата на летот 7К9268

Трагедијата се случи рано изутрина, на 31 октомври – авионот А 321 од руска авиокомпанија со 217 патници и седмочленен екикаж, кој полетал од Шарм-ел-Шејх (Египет) во Санкт-Петербург, се сруши на Синајскиот полуостров….

earth10062015

Философија на прогресот – преподобен Јустин Поповиќ

Постои некоја космичка завера против нашата планета, зашто никаде во вселената не се умира освен на земјата. Остров на смртта, единствениот остров на кој се умира, ете тоа е мрачната ѕвезда наша.