Синаксар на светиот и Велик четврток

omovenie nog uchenikam

Синаксар на светиот и Велик четврток

Стихови за миењето на нозете: Бог, Кој некогаш го вознемири рајот додека одеше низ него во приквечерината, Вечерта на Велики Четврток доаѓа да им ги измие нозете на учениците. Стихови за Тајната вечера:…