Сергеј Јосифович Фудел

За најстрашното невоздржување во постот

Размислувања на Сергеј Јосифович Фудел, православен богослов и философ   Ако постот го разбереме пред сѐ како воздржување од нељубов, а не од растително масло, тогаш постот ќе ни биде светол и неговото…