Серафим Роуз

GFyxZfIOoaE

Православното воспитување и светот околу нас – отец Серафим Роуз

  Секој што ќе погледне на нашата современост од перспектива на нормалниот живот што порано го воделе луѓето, не може а да не остане запрепастен од тоа колку она што е нормално, денес…

aRHoaff4g70

Да бидеме христијани – отец Серафим Роуз

Нашето време е многу опасно, а за оние што стапуваат во Православие – двојно, зашто многу е лесно да се падне во „духовно шарлатанство“, т. е., надворешно во се да ги подражаваме православните,…

GFyxZfIOoaE

Простота – Од и за, јеромонах Серафим Роуз

„ Во протестанскиот свет има многу примери за луѓе со меки срца, кои од љубов кон Бога се добри со другите луѓе. Тоа е основно христијанство. Ние не треба живеејќи православен живот, да…