репресии

276796.p

Во Москва подигнат „Ѕид на маките“ во спомен на жртвите од политичките репресии

На 30 октомври, 2017 г., во Москва, од страна на претседателот на Русија Владимир Путин и Светејшиот Патријарх Кирил беше отворен новиот споменик „Ѕидот на маките“, посветен на жртвите кои пострадале во политичките…