Религија

dushevni bolesti

Психијатријата во црковни рамки – 1 дел

-Протоереј Григориј Григорjев за здравствената нега на душевно болните Што претставува душевната болест од црковна гледна точка? Може ли свештеникот на себе да го земе товарот на лекар на душата – не само…

mc3_5095

Зошто е потребно христијанинот да ја познава философијата?

ФИЛОСОФИЈАТА Е ЉУБОВ КОН БОГ Денешните луѓе гледаат од погрешна перспектива на верата, плашејќи се од науката и доказите. Тие велат: „Науката е продукт на борбата со религијата, во суштина таа има атеистичка…

Mixing-Religion-And-Politics

Политиката како религија

Во поново време политиката во нас се претворила во еден вид метафизика и нова религија, егзотичен опиум за широките маси. Тоа е Молох, кој голта сѐ. Политиката продира во сè. Присутна во сѐ…