психијатрија

dushevni bolesti

Психијатрија во рамките на црквата – Втор дел

Навигацијата и Небесното Царство -Што ја поттикнува појавата на психичките заболување? Околината, лошото детство? -Секој човек, уште од самото раѓање има генетски слаби места. Кај некој тоа е желудникот, кај некој срцето, зглобовите,…

dushevni bolesti

Психијатријата во црковни рамки – 1 дел

-Протоереј Григориј Григорjев за здравствената нега на душевно болните Што претставува душевната болест од црковна гледна точка? Може ли свештеникот на себе да го земе товарот на лекар на душата – не само…