Простување

Garden-of-Eden-icon

Покајанието – пат до простувањето

  Тајната на Крстот Христов се состои во простувањето. Оној што со надеж на учество во Христовиот крст сака да учествува и во големата тајна на Христовото воскресение, тој простува. Вистинското простување се…