Преподобен Варсануфиј Оптински

prepodoben-varsanufij-optinski

Господ не останува должник

Задобивањето на внатрешната молитва е неопходно. Без неа не можеме да влеземе во Царството Небесно. Внатрешната умна молитва не е доволна, зашто нејзе ја имаат и луѓето, во кои присуствуваат страстите.