Преподобен Јустин Поповиќ

ava-justin-celijski_1

Љубовта владее со смиреност – Избрани поуки од Ава Јустин Ќелиски

Човек? – Па човекот е најчудесната и најсовршена работилница, во која непрестајно се врши таинствено прелевање на видливотот во невидливо, и невидливото во видливо, како и прелевање на природното во натприродното и натприродното…

avajustin1

Осет – отец Јустин Поповиќ

Чувствување [осет]! Кажете ми, каква е таа тајна во мене: чувствување. Во она што ние го нарекуваме чувствување, Бог соединил, стопил и слеал којзнае какви загатки и којзнае какви таинства. Осет – прекрасен…

250px-JustinPopovic

Свети Јустин (Поповиќ) Ќелиски

  Отец Јустин (Поповиќ) роден е на денот на Благовештението на Пресвета Богородица ( 25. март, по стариот календар ) 1894 година во Врање, од побожни православни родители Спиридон и Анастасија ( Оваа…

earth10062015

Философија на прогресот – преподобен Јустин Поповиќ

Постои некоја космичка завера против нашата планета, зашто никаде во вселената не се умира освен на земјата. Остров на смртта, единствениот остров на кој се умира, ете тоа е мрачната ѕвезда наша.