преподобен Герман Алјаски

prepodobniy german alyaskinskiy

Преподобен Герман Алјаски

Преподобен Герман се родил во Серпухов, во семејство на трговци и на шеснаесет години стапил на монашкиот пат. Со сета душа отец Герман ја засакал величенствената Валаамска обител, нејзиниот игумен и сите браќа….