Преподобен Гавриил (Ургебадзе)

„Тато купи ми кифла…“ Нови истории за чудата на Преподобен Гавриил (Ургебадзе)

    На 20 октомври / 2 ноември, Црквата го празнува споменот на Преподобниот Гавриил Самтавриски – духовен старец, Добар дедо, како што го нарекуваат во Грузија, кој со својата неискажлива љубов ја…

Нови сведоштва за Преподобен Гавриил (Ургебадзе)

„Баќушка, ние ве покануваме на нашата свадба!“ Раскажува Мариам Турманидзе. Во 2017 година, во месец ноември, ние направивме свадба! Јас создадов семејство, благодарение на посредништвото и молитвите на старец Гавриил. Тој ме зближи…