правила

post

Благословен пост, за здравје на душата и телото

Нека ни е лесен и од Бога благословен Божиќниот пост (28.11-07.01) кој е востановен во чест на празникот Рождество Христово – Божиќ. Божиќниот пост, во однос на воздржувањето во храна е поедноставен.