Петровденски пост

sv-apostoli-petar-i-pavle

Петровденски (апостолски) пост – протоереј Антониј Владимиров

За целта, смислата и суштината на Петровиот пост, за тоа како да го усогласиме апостолското служење и својот живот, за апостолскиот дар за говор и за нашите способности, за потребата за словесно смирување…