пекол

heaven_and_hell_sign-t2

Рај и пекол – приказна

Еднаш, еден добар човек разговарал со Бога. Тој го прашал: – Господи, би сакал да знам што е тоа Рај и што е тоа Пекол.

srna

Срна во изгубениот рај – Архимандрит Јустин Поповиќ

Исповед Срна сум. Во вселената сум сетило на тагата. Одамна-одамна, некој избрка на земјата сè што е тажно во сите светови и од тоа го изли моето срце.