Пастир

afanasiy bukin

Да се биде пастир, а не наемник – јеромонах Афанасиј Букин

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух!  Драги отци, браќа и сестри, за сите нас, кои денес стоиме во храмот, дојде крајот на еден период од животниот пат. За некого тоа…