Опело

255111-p

РУСКИОТ ПАТРИЈАРХ ЧИНОНАЧАЛСТВУВАШЕ НА ОПЕЛОТО НАД УБИЕНИОТ РУСКИ АМБАСАДОР АНДРЕЈ ГЕНАДЈЕВИЧ КАРЛОВ

На 22 декември, 2016 г., во соборниот храм на Христос Спасителот во Москва, Патријархот Московски Кирил чиноналачствуваше на опелото над амбасадорот на Руската Федерација во Турција, Андреј Генадјевич Карлов, убиен од терорист на…