Одговори на младите

andrei-kuraev

Зошто, за христијаните е толку важно учењето дека Христос – е Бог? – ѓакон Андреј Кураев

– Многу луѓе, на пример Лев Толстој, не биле атеисти, но си заминале од Црквата токму заради тој пункт од Нејзиното вероучење. Зошто христијаните настојуваат, дека Исус не бил само најдобриот учител за…