МПБ

spe_8226

Прослава на свети Климент во Македонската Православна Богословија

На 06.12.2016 година започна годинешното прославување на денот посветен на светиот Климент Охридски. Чествувањето започна со Вечерна богослужба во црквата посветена на Вознесението Христово во с. Драчево.

bogoslovija

Конкурс

За прием на ученици во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“ – Скопје, за учебната 2015/2016 година