младостарчество

im1226

Злоупотреби во духовничката пракса

Одлука на Светиот архиерејски синод на Руската Православна Црква На седницата на Светиот Архиерејски Синод на Руската Православна Црква од 28 декември, 1998 година, на која претседаваше Патријархот Московски и на цела Русија…

11-152996-a7e8e-19989763-m549x500

Кога старецот ги надминал своите овластувања

За вистинските и лажните старци – протоереј Теодор Бородин, старешина на храмот свети Козма и Дамјан во Маросејка (Москва).