Марков Манастир

P1220068

Архиерејска Вечерна Богослужба во Марков Манастир – Скопје

На 07. 11. 2015 г, кога го празнувавме споменот на светиот великомаченик Димитриј, во манастирот посветен на него, во Маркова Сушица – Скопје, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи вечерна Богослужба.