магии

61899-bajacka

Страв од магии – Протоереј Сергеј Адодин

  – Оче што да правам? – ме праша еднаш, една парохијанка. – Мислам, дека моите блиски ми прават магии. „Ах, тој страв од магии!“ – си помислив и гласно реков: – Некој…

maxresdefault

Што е баењето?

За јасно и еднозначно да го разбереме она, за кое ќе зборуваме, неопходно е, пред сè, да дадеме определување на поимот „баење“ (магии): Баењето (магијата) претставува збир на методи за врски и взаемодејствија…