мачки

catsoptina

Се што дише, да го слави Господа! – домашните миленици во Оптинската Пустина на Литија

„По дамнешната традиција во Претеченскиот Скит на Оптинската пустина, секојдневно во дворот се прави мала Литија. Мачките, кои живеат на територијата на Скитот, чувствувајќи ја важноста на тоа што се случува, неизоставно сметаат…