Логосност

09-10-2016_kopeykin_s

ЛОГОСНОСТА НА СОЗДАНИЕТО – Протоереј Кирил Копејкин

Евангелието на апостолот Јован започнува со зборовите, кои секогаш ги слушаме на Велигден: „Во почетокот беше Словото“, – Логосот Божји. Имено за тој возвишен почеток, тој и го добил неговото второ име Богослов….