лажна побожност

nenad_ilic

Чувај не Боже од побожни луѓе – Ѓакон Ненад Илиќ

„И да знаете, оние религиозни луѓе, кои најчесто ги нарекуваме „побожни луѓе“, се најопасни. Тие побожни луѓе се многу опасни. Бог да нè сочува од нив. Зашто побожниот, т. е., религиозниот човек ја…