Јона

iona2

Христос и Јона

Зaшто Јона беше слуга, но Јас сум Господар; и тој дојде од големата риба, но Jас воскреснав од смртта. Тој објави уништување, но Јас ја проповедам добрата вест за Царството. Ниневијците навистина веруваа…

1462297850_32

Девојчето и Атеистот – Приказна

Едно малечко девојче, се враќало од веронаука дома. Го сретнал некој атеист, кој ја забележал радосната насмевка на лицето на девојчето, и му рекол: – Што толку се радуваш? – прашал атеистот. –…