Иво Митев

ae5b93f1058d619d3acaaf710bdfb773--cute-little-boys-holland-netherlands

ДЕТЕТО СО ГОЛЕМИТЕ ЧЕВЛИ – Награден расказ

Човек пред Божик се чуствува многу осамено, но истовремено и возбудено. Тоа е празникот на најживописните сеќавања. Во краткиот зимски ден, во земјата на југот, кога сонцето е со најмалата сила, чиниш имаш…