Иконопис

ikonopis zrze

СВЕШТЕНА ЛИТУРГИСКА УМЕТНОСТ – Фотиј Кондоглу

Сечесната уметност на иконописот на Источната православна црква е свештена и литургиска уметност, како и сите останатите црковни уметности кои имаат духовна цел и смисла. Целта на тие свештени уметности не е простото…