Хомосексуализам

AXlYn3uhjTC_3L

Романски епископ поставен под забрана, поради хомосексуализам

На 21 јули, Епархискиот совет на Буковинската митропилија (Романска патријаршија) реши да го стави под забрана месниот епископ Корнелиј. Тоа се случи после распространувањето на видео запис на негови „скандалозни дејствија со 17…

krit-sabor

„Веднаш по екуменизам стигна хомосексуализам“ – Валериј Филимонов

Не стивнува полемиката поврзана со (прифатени под притисок на истамбулскиот патријархат) документот „Односите на Православната Црква со останатиот христијански свет“. Се појавуваат еден по друг критички истражувања на тоa „ремек-дело на богословската екуменистичка…

homosexualisam

Нееднаква еднаквост – стратегија на хомосексуалните законодавства

Зошто е опасен Законот за работни односи, кој ги застапува правата на хомосексуалците? 12 ноември, 2015 г., Врховниот Суд на Украина на петтиот обид го прими новиот Кодекс за работни односи, во кого…