fundamentalism

739

НОВ СУПЕР ХЕРОЈ ВО ИРАК

Во Ирак, активисти и доброволци, без оглед на опасноста, откупуваат заробеници христијани и езиди, и ги враќаат на нивните семејства.

198517.p

Војник на ISIS примил Христијанство

Алеппо, 3 марта 2015 г. Откако преживеал клиничка смрт, спасен од монасите, војник на „Исламската Држава“ се кае и преминува во христијанство, населувајќи се во католички манастир во северна Сирија – пренесува информативниот…

311-600x375

За што сте: за убиство или вулгаризам?

Трагичното убиство на француските сатирици предизвика бурни расправи – па дури до повици насекаде да се печатат карикатури на Мухамед, што е сосема разбирливо. Терористичките акти – дејствија, се насочени, пред сè, да…