епископ Василиј Роздјанко

vhodgospoden

Цветници – долго влегување во Ерусалим

Празникот на влегувањето Господово во Ерусалим. Тој вход е доста долг. Затоа што Христос Спасителот оди низ цела света земја. Неговата крсна литија започнува. Тој оди со учениците, застанува на едно место, каде…