духовна борба

von grutzner_the_catastrophe

Монахот алкохоличар

Некогаш на Света Гора живееше еден монах, кој што живееше во Кареа. Пиеше секој ден, се напиваше и даваше поводи да се соблазнат поклониците. Во еден момент умре и со олеснување некои верници…

Let go and let God (prayer)

За просторот на духовната борба

                ​„Орелот не се бори со змијата на земја. Ја крева во небото и го сменува бојното поле, а потоа ја ослободува змијата во небото. Змијата…