духовен живот

geron-aimilianos-e1366022016761

Што е духовниот човек – Старец Емилијан Симонопетриски

Честопати, ние ги помешуваме работите и мислиме, дека духовниот живот значи да си добар човек, да не крадеш, да не убиваш, да не одиш на лоши места и со лоши пријатели, да одиш…

troup-isd-student

За оние кои „протестираат“ – Протоереј Алексеј Ткачев

Современиот протестант „од нашите“, понекогаш и не е толку далечен од Православието. Во првите две-три години, тој е многу отдалечен. Сè во Православието за него е – или фолкор, или незнабоштво. Но, животот…