Бугарска Православна Црква

bpc

Бугарската Црква бара одложување на Сеправославниот Собор

Во денешното соопштение од официјалниот сајт на Бугарската патријаршија, беше соопштено решението на Св. Синод да предложи одложување на Сеправославниот собор, кој се очекува да се спроведе овој месец на островот Крит. Во…