богатство

sveti nikola

Свети Никола – богатиот што влегол во Царството Небесно

Денес празнуваме спомен на човек, кој бил богат, но влегол во Царството Небесно. Господ рекол – тешко е за богат да влезе во Царството Небесно (Мт. 19, 23). Но Господ не рекол дека…