Благовештение на Пресвета Богородица

blagovestenie

Словото стана тело – Свети Јован Кронштадски

Поука на Благовештение на Пресвета Богородица Тајната сокриена од вековите се открива денес, и Синот Божји, Син човечки станува; Бог станува човек, за Адам бог да го направи. Стихира на хвалитните, глас 2