Биоетика

dushevni bolesti

Психијатријата во црковни рамки – 1 дел

-Протоереј Григориј Григорjев за здравствената нега на душевно болните Што претставува душевната болест од црковна гледна точка? Може ли свештеникот на себе да го земе товарот на лекар на душата – не само…

bioetika

Трансплантацијата и религијата

Живеењето  според  духовните принципи на Едната, Света, Соборна и Апостолска Црква, треба да биде првично начело на секој христијанин. Но ние овoземните, грешни души премногу внимание обрнуваме на телесното, материјалното, она кое што…