Библија

bible

Кој ја напишал Библијата?

Еднаш, изгледав еден од многуте научно-популарни филмови, кои ја „разобличуваат“ верата во Светото Писмо. Се викаше „Кој ја напишал Библијата“, во продукција на BBC. Веројатно, по замислата на создавачите, тој требаше да ме…