балаклија

икона-Божией-Матери-«ЖИВОНОСНЫЙ-ИСТОЧНИК»

Источен Петок – Балаклија, Животодавен Извор

Се слави во петокот на Светлата седмица. Во Цариград во V век, во близина на таканаречената „Златна Порта“ постоело место полно со кипариси и чинари, уште одамна посветено на Пресвета Богородица.