атеизам

За безбожноста

Таа може да биде словесна и безсловесна. Безбожноста станува словесна, кога измислува за себеси теорија за сопствено оправдување. Во ова својство таа станува многу опасна, како зараза, растејќи до епидемија. Нејзиното учење може…

1462297850_32

Девојчето и Атеистот – Приказна

Едно малечко девојче, се враќало од веронаука дома. Го сретнал некој атеист, кој ја забележал радосната насмевка на лицето на девојчето, и му рекол: – Што толку се радуваш? – прашал атеистот. –…