Архимандрит Амфилохиј Макрис

amfilohij

Како е Христос? – старец Амфилохиј Макрис

Бог на мирот да биде со нас+ Сестра Ника, радувај се во Господ Исус. … Како е Христос? Веќе влезе во твоето срце, или сеуште стои надвор? Претпоставувам, дека не само што влезе,…

amfilohiy makris

Прими Го Христос во домот на твоето срце – архимандрит Амфилохиј Макрис

Кога ќе сретнеш човек, духонжвно изморен, не наметнувај му и друго бреме, затоа што колената негови нема да издржат. Ние треба да бидеме благодатни луѓе, за оние, кои ќе ни се приближуваат, да…