Алексеј Илич Осипов

cross-black-and-white

Патот кон Богопознанието – Алексеј Илич Осипов (I дел)

За тоа, што нè доближува кон Бога, а што нè оддалечува од Него, дури и ако постои интерес за „Божественото“, треба ли да се плашиме од Бога, дали постои Бог во душата, за…

poslusanie

За светото Послушание

Оној, Кој заради нашето спасение слезе од небото, прими тело и го обожи, пострада, распнат на Крст, слезе во адот, и не се откажа сè да направи, додека на небо не нè возведе и…